73 / 100

İstanbul Havalimanı’ndan 2024’te En Çok Yolcu Taşınan 10 Şehir Açıklandı

İstanbul Havalimanı’nın 2024 yılı Ocak-Aralık dönemine ait iç hat yolcu istatistikleri belli oldu. Gidiş-dönüş bazında en yoğun yolcu trafiğine sahip ilk 10 şehir arasında Antalya birinci sırada yer alırken, İzmir ve Muğla da öne çıkan destinasyonlar oldu. İşte dikkat çeken detaylar:

  1. Antalya
  2. İzmir
  3. Muğla
  4. Ankara
  5. Adana
  6. Gaziantep
  7. Kayseri
  8. Trabzon
  9. Nevşehir
  10. Diyarbakır

Turizm ve Ekonomi Odaklı Trafik
Listenin başında yer alan Antalya, Muğla ve İzmir gibi şehirlerin turizm potansiyeli, bu rotalardaki yoğunluğun temel nedeni olarak gösteriliyor. Özellikle yaz sezonunda artan talep, Antalya ve Muğla’nın İstanbul bağlantılı uçuşlarını zirveye taşıyor. Ankara’nın başkent olması, Adana ve Gaziantep’in ticari faaliyetlerdeki rolü de bu şehirlerin listede üst sıralarda yer almasını sağlıyor.

İç Hatlarda Dengeli Dağılım
Nevşehir (Kapadokya) ve Trabzon gibi turistik bölgelerin yanı sıra Kayseri ve Diyarbakır gibi şehirlerin de listede bulunması, İstanbul Havalimanı’nın Türkiye’nin dört bir yanına erişimdeki kritik rolünü ortaya koyuyor. Yerel destinasyonlara düzenli ve yüksek kapasiteli uçuşlar, hem turizme hem de bölgesel ekonomilere katkı sağlıyor.

2025 Hedefleri ve Altyapı Yatırımları
Yetkililer, iç hat yolcu trafiğindeki bu yoğunluğun, havalimanının “ulusal ve uluslararası aktarma merkezi” olma stratejisiyle uyumlu olduğunu vurguluyor. Yeni terminal hizmetleri ve artan uçuş frekanslarıyla 2025’te hedeflenen yolcu sayılarına ulaşılması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin dört bir köşesine kesintisiz bağlantı sunarak hem yerel hem de küresel havacılık ağındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Share.

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

Leave A Reply Cancel Reply
Exit mobile version