Yoga Rahatlatmadı!
FBI sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Hawai’den Japonya’ya gitmek üzere havalanan United Havayollarına ait bir uçak, yolculardan birinin koridorda yoga yapmak için ısrar etmesi yüzünden Honolulu’ya iniş yapmak zorunda kaldı.
Geçen cumartesi Tokyo’nun Narita havalimanına gitmek üzere havalanan UA903 sefer sayılı uçakta seyahat eden 72 yaşındaki Hyung Tae Pae, uçağın mürettebatına müdahale ettiği gerekçesiyle federal mahkemede suçlandı.
Pae federal mahkemede açılan davanın iddasına göre,yemek servisi sırasında koridorda mürettebatın talimatlarını göz ardı ederek “meditasyon ve yoga yapmak”ta ısrar etti.Eşi oturması için onu ikna etmeye çalıştığında, Pee onu itti ve bağırdı, gerginlik daha da büyüdü.
Uçakta bulunan polislerin yardımıyla yerine oturtulan Pae’nin Güney Kore‘deki evine Japonya aktarmalı olarak dönen bir emekli çiftçi olduğu ve Hawai’ye ilk kez geldiği, uyuma zorlukları çektiği için de uçakta yoga yaparak rahatlamaya çalıştığı avukatı tarafından açıklandı.
Çarşamba günü federal yargıç, $ 25,000 kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi, ancak Güney Kore pasaportunu teslim edecek ve Oahu adasında kalacak.
Suçlu bulunduğu takdirde, Pae maksimum 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.