Rus havayolu şirketleri, ardı ardına Antalya’ya tarifeli sefer koymaya başladı
Türkiye – Rusya ilişkilerinin normalleşmesinin ardından, Rusya’daTürkiye turlarının satışına tekrar izin verilmesi ile Türkiye tatili ilgisi yeniden canlandı. Daha önce sadece Aeroflot ve Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçuş gerçekleştirdiği Antalya’ya geçtiğimiz hafta Rossiya Airlines ilk tarifeli seferini gerçekleştirirken Ural Airlines da Antalya seferlerine başlayacağını duyurdu.
Rus hava yolu şirketi Ural Airlines’ın 7 Ağustos’tan itibaren Antalya tarifeli uçuşlarına başlayacağı beliritildi. Yine Rusya ” nın bir diğer ucuz biletli hava yolu şirketi Pobeda ” nın da Alanya ” daki Gazipaşa Havaalanı ” na uçmak istediği iddia ediliyor. Rusya’da bulunan Ekaterinburg şehrinden Antalya’ya her Pazar günü Airbus A320 modelindeki uçakla sefer düzenleyecek. Bilet fiyatları “Promo bagajsız” tarife için 385 euro, 23 kilogramlık 1 bagaj hakkı içeren “Ekonomik” tarife için 435 eurodur.
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin ardından iki ülke arasındaki uçak seferleri durma noktasına gelmişti.
“Ural Airlines, uzun süredir beklenen Türkiye seferlerine yeniden başlıyor”.
Rusya’nın Türkiye’ye yönelik tur satışı yasağının geçerli olduğu 16-26 Haziran tarihleri arasında, Türkiye, Rus turistlerin momondo üezrinden yurtdışında en çok aradığı beşinci ülke konumundaydı. 2015 yılı sonunda şirketin hizmetlerinden 5,4 milyon gezgin faydalandı.
Öte yandan Sputnik’in haberine göre Rusya’dan charter uçak seferlerinin yeniden başlaması halinde Türkiye’ye her ay 80 bin turistin gelebileceği belirtildi. Gidiş dönüş bileti fiyatları ortalama 770 liradan satılırken, 11 Temmuz itibari ile fiyatlar ikiye katlanarak bin 580 liraya geldi. “Bunun için uçakların haziran doymuş olması gerekiyor lakin bu neredeyse hiçbir vakit olmayan bir şey” dedi.
Lomidze ayrıca Türkiye Bakanlar Kurulu’nun, ülkeye inen her bir tarifesiz yani ‘charter’ uçak için tur operatörlerine 6 bin dolar yakıt yardımı yapılması uygulamasının uzatılmasını değerlendirdiğini de ekledi.
Rusya’dan Türkiye’ye dönük charter uçuşlarına henüz izin çıkmasa da ulaşımda alternatifler artıyor.
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ise ‘charter’ seferlerinin başlayabilmesi için Türkiye’den güvenlikle ilgili resmi bir garanti beklediklerini söylemişti.
londravizyon