Türk Hava Yolları Mombasa İstanbul seferini yapan uçak kalktıktan sonra havalimanına geri döndü.
THY’nin Kenya’nın Mombasa Havalimanı’ndan İstanbul’a uçacak olan TK 673 sefer sayılı uçağı, Türkiye saati ile saat 10.00’da havalandıktan bir süre sonra sağ motora kuş girdi. Bunun üzerine Mombasa havalimanı’nı kontrol kulesi ile telsiz bağlantısı kurarak geri döneceğini bildirdi.
THY uçağında yakıt boşaltma sistemi olmadığı için, yakıtını bitirmek için yalaşık 2 saat havada tur attı. Yakıtını bitirdikten sonra Mombasa havalimanına iniş yapan THY uçağı teknik kontrollerinin yapılması için bakıma alınırken, yolcular ise otelde ağırlanıyor.
Yerel polis inişin sorunsuz gerçekleştiğini belirtirken, THY Mombasa Operasyon Müdürü Mohamed Said yolcuların otelde THY tarafından ağırlandığını, tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Gelecek yeni bir uçakla yolcular uçuşlarına devam edecek.
Turkish Airlines plane made an emergency landing in Mombasa due to mechanical problems https://t.co/dzBaJzlAB6
— International Flight Network (@FlightIntl) October 13, 2017