Southwind Airlines, İstanbul’dan Minsk’e Tarifeli Uçuşlara Başladı
Antalya merkezli havayolu şirketi Southwind Airlines, artan talebe cevap vermek amacıyla İstanbul Havalimanı’ndan Belarus’un başkenti Minsk’e tarifeli uçuşlara başladı. İlk uçuş için düzenlenen törene Southwind Airlines ve İGA yetkilileri katıldı. Geleneksel pasta kesimi ve kurdele kesimi gerçekleştirildi, hatıra fotoğrafları çekildi.
Uçuşlar 1 yaşında altında Boeing 737-max uçaklarıyla 3,5 saat gereçekleştirilmektedir.
Southwind Airlines, İstanbul – Minsk arasındaki uçuşları haftada 4 frekansta başlattı ve yılbaşından Ocak ayı ortalarından itibaren günlük uçuşlara geçiş yapacak. Havayolunun gelecek yıl içinde İstanbul’dan Belarus dışındaki yeni destinasyonlara da uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor. Genel Müdür Şükrü Can ve Ticaret Direktörü Çetin Çabuk da Beyaz Rusya Minsk uçuşuna katılarak törenlere iştirak etti.
Uçağın Minsk Havalimanı’na inişinin ardından, Southwind Airlines ekibi yerel lezzetlerle karşılandı. Genel Müdür Şükrü Can, Ticaret Direktörü Çetin Çabuk ve diğer katılımcılara Belarus’a özgü geleneksel ekmek benzeri bir ikramda bulunuldu. Ekip, yerel ekmeği tuza batırarak tattı ve ardından apronda hatıra fotoğrafları çektirdi. Minsk Havalimanı yetkilileri de ziyaretçilere sıcak bir karşılama sundu. Bu yeni güzergahla birlikte Southwind Airlines, İstanbul ve Minsk arasında daha sıkı bir bağlantı sağlamayı amaçlıyor.