Solar Pulse Myanmar için havalandı
Yakıttan bağımsız uçan Solar Impulse 2, Dünya turunun dördüncü ayağı için Hindistan’dan havalanarak Myanmar’a hareket etti. Dördüncü ayak için pilot koltuğuna Bertrand Piccard geçti.
500 saat sürecek Dünya turuna 9 Mart günü Abu Dabi’den başlayan Solar Impulse 2, uçuşun dördüncü ayağı için Myanmar’a hareket etti. Solar Impulse 2’yi Hindistan’ın Ahmedabad kentinden Varanasi’ye getiren Andre Borschberg, pilot koltuğunu Bertrand Piccard’a teslim etti.
Solar Impulse, 1400 kilometre sürecek uçuş için TSİ 01.52’de Varanasi Uluslararası Havaalanı’ndan havalandı. Mandalay kentine hareket eden uçağın yolculuğunu 20 saatte tamamlaması bekleniyor. Yakıttan bağımsız uçan Solar Impulse 2, Abu Dabi’den bu yana 3000 km’lik mesafeyi geride bıraktı.
BBC’de yer alan bilgiye göre, Mandalay’e yapılan uçuş ilk ayaklara kıyasla daha zorlu geçecek. Daha yüksek irtifada ve güçlü rüzgarlara karşı yapılacak uçuşun son 2 saati, dağlık arazi üzerinde olacak. Solar Impulse 2, Mandalay’a güneş batmadan ulaşmayı, böylece inişten önce dağların zirvesini net bir şekilde görebilmeyi planlıyor.
Solar Impulse 2, Umman’dan Ahmedabad’a gerçekleştirdiği uçuşla yeni bir rekor daha kırdı. 1,468 km’lik yol, güneş enerjisiyle yapılan en uzun mesafeli tek seferlik uçuş olarak tarihe geçti.
Kaynak: Al Jazeera