İstanbul’un şehir havalimanı ve aynı zamanda dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, duty free işletmesinde kan değişimi yaşanıyor. Seyahat perakendeciliğinde dünyanın önde gelen markası Dufry, Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binası içinde yer alan toplam 3.900 metrekare duty free alanını 2032 yılına kadar işletecek. İşletme imtiyaz sözleşmesi Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG ile Dufry firmaları arasında 14 Eylül 2020 tarihinde imzalandı.

Türkiye’nin ikinci, Avrupa’nın ise 12’nci büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (İSG), terminal binası içinde yer alan toplam 3.900 metrekare duty free (gümrüksüz mağazacılık) alanını 2032 yılına kadar İsviçre merkezli Dufry işletecek. İşletme imtiyaz sözleşmesi Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmesi İSG ile Dufry firmaları arasında 14 Eylül 2020 tarihinde imzalandı. Söz konusu imtiyaz giden yolcu katında yer alan 2.800 metrekarelik duty-free alanları ile gelen yolcu katındaki 1.100 metrekarelik mağaza alanının işletilmesini kapsıyor. Yine aynı imtiyaza göre Dufry, terminal binasında en iyi hizmeti vermek için Kasım 2020 itibariyle mevcut sekiz mağazayı da devralacak ve söz konusu perakende alanını sektördeki yeni trend ve ihtiyaçlara göre yenileyecek.

Türkiye’de 1993 yılından beri faaliyet gösteren Dufry, dünyanın en eski ve en büyük duty free işletmecisi konumunda. Genel merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Dufry, seyahat perakendeciliği alanında dünyada havalimanları, deniz ve cruise limanları, kara sınırları, tren garları, vb. 400’den fazla noktada hizmet veriyor. Halihazırda Türkiye’de Antalya, Kayseri ve Kütahya Zafer havalimanlarında yer alan duty-free alanlarını ve mağazalarını işleten Dufry, Sabiha Gökçen Havalimanı ile birlikte Türkiye’de hizmet verdiği havalimanı sayısını da dörde çıkarmış olacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sabiha Gökçen Havalimanı işletmesi İSG’nin CEO’su Ersel Göral şöyle konuştu: “Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi olarak en önemli terminal hizmetlerimizden biri duty free. Bu yeni girişimle, seyahat perakendeciliği alanında dünyanın önde gelen kuruluşu Dufry ile uzun soluklu ve güven odaklı bir işbirliğine imza atıyoruz. Dufry’nin dünya çapında sahip olduğu deneyim, İstanbul’un ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Sabiha Gökçen Havalimanı için önemli bir avantaj sağlayacak. Dufry ile olan ortaklığımız 2024 yılında açmayı planladığımız yeni terminal binamızla birlikte daha da farklı bir boyut kazanacağı için çok heyecanlıyız. Öte yandan yaklaşık 11 yıldır terminalimizde duty free işletmesini yürüten Setur firmasına da yapmış oldukları hizmetler için teşekkür ediyorum.”

Dufry Group Türkiye Genel Müdürü Cengiz İman ise yaptığı açıklamada, “Dufry Group, Türkiye’de bu yeni ve önemli imtiyazı elde etmiş olmaktan gurur duyuyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yolculara gücünü son teknolojiden alan bir alışveriş deneyimi sunarak, ortaklarımız olan Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (ISG) bize duyduğu güveni boşa çıkarmayacağız. Hedeflediğimiz yeni alışveriş deneyimi en son dijital teknolojinin entegre edildiği ve yepyeni bir tasarıma sahip olacak mağazalarımızın yer alacağı ikinci terminal binasının 2024 yılında hizmete açılmasıyla daha da gelişecek“ dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, duty free işletmesinde kan değişimi yaşanıyor 2
Share.

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

Comments are closed.

Exit mobile version