Pegasus’un Yarınlara Uçuyoruz Projesi’ne ödül
Pegasus Hava Yolları, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi ile 10. KSS Zirvesi kapsamında verilen Sosyal Kalkınma Hedefleri Akademi Ödülleri’nde “Hedefler İçin Ortaklıklar” kategorisinde ödül aldı.
Pegasus Hava Yolları, sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmak için tasarlanan, topluma yarar sağlayan ve değer katan projelerin ödüllendirildiği 10. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi Sosyal Kalkınma Hedefleri Akademi Ödülleri’nde “Hedefler İçin Ortaklıklar”kategorisinde ödüle layık görüldü. Pegasus’un Eylül ayında Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi ile ödüllendirildiği etkinlik kapsamında, Türkiye’nin en iyi kurumsal sosyal sorumluluk uygulamaları uluslararası bir jüri tarafından değerlendirildi.
Pegasus Hava Yolları’nın Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlattığı bir hibe programı olan Yarınlara Uçuyoruz Projesi, Eylül 2018 tarihinde başladı. Gençlerin Türkiye içindeki toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeyle gençlerin kişisel gelişimlerine ve enerjilerini toplumsal faydaya dönüştürmelerine katkıda bulunmak hedefleniyor. Proje ile ilgili detaylı bilgiye www.yarinlaraucuyoruz.com internet sitesinde ulaşılabilir.
Pegasus Hava Yolları Hakkında:
1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsemiştir. Pegasus, uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli havayoludur. Hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus, uyguladığı “low cost (düşük maliyetli hava yolu)” modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı, zamanında kalkan ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlamaktadır. Pegasus, misafirlerini 36’sı yurt içinde, 69’ü yurt dışında olmak üzere toplam 40 ülkede 105 noktaya ulaştırmakta ve İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştirmektedir.
Sivil Toplum için Destek Vakfı Hakkında:
Sivil Toplum için Destek Vakfı sivil toplum ile bağışçılar arasında köprü görevi görmesi için kuruldu. Uyguladığı hibe programlarıyla sivil toplumun gelişimini desteklerken bağışçıların şeffaf, güvenilir, sosyal etkisi yüksek faaliyetleri destekleme ihtiyacını karşılamakta böylece bağışçılarla sivil toplum arasında uzun soluklu ilişkilerin kurulup yürütülmesiyle ilgili kolaylaştırıcı bir misyon üstlenmektedir. Hibe programlarını yürütme tecrübesi kapsamında Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin genel koordinasyon görevini üstlenmiştir.
TOG Hakkında:
TOG, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan vakıf, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmıyor ayrıca gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarına yardımcı olarak kişisel gelişimlerini destekliyor.