Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi donanımlı, araştırmacı, yeniliklere açık, global vizyon sahibi mezunlar veriyor. 2011 yılında Sivil Havacılık Yüksekokulu olarak kurulan ve Nisan 2016’da alınan bir kararla “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi” olarak değiştirilen fakülte, havacılık sektörüne yetkin, girişken ve donanımlı bireyler yetiştirme hedefine başarıyla ulaştı.
2011 yılında sektörün ihtiyacı olan nitelikli ve donanımlı insan kaynağını yetiştirmek hedefiyle kurulan Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2016’da “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi” oldu ve bu yıl ilk mezunlarını verdi.
Fakülte bünyesinde Havacılık Yönetimi ve Pilot Eğitimi olmak üzere iki lisans programı bulunuyor. Eğitim dilinin yüzde 100 İngilizce olması; kariyerini Türkiye’de şekillendirmek isteyen öğrencilerin bu yönde fark yaratmasını sağlıyor ve aynı zamanda onlara uluslararası düzeyde de çalışabilme avantajı sunuyor.
Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, sektör ihtiyaçlarına göre sürekli olarak düzenlediği ve revize ettiği havacılık sektörüne özgü dersler ve ders programları sayesinde, eğitime getirdiği yeni anlayış ile fark yaratıyor. Pilot Eğitimi lisans programında dersler uluslararası kurallara ve standartlara uygun olarak veriliyor.
Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal konuyla ilgili olarak, “Pilot adaylarımızın İngilizce bilgisinin düzeyi ve fakültemizde bulunan Simülatör Eğitim Merkezi’mizdeki gerçek boyutlardaki bir kokpitte eğitim görmeleri, bizi diğer havacılık okullarından ayrıştırıyor. Öğrencilerimiz üniversiteye çok genç yaşta geliyor ve tam donanımlı pilotlar olarak yetiştiriliyor. Bu süreç bizim için çok önemli çünkü öğrencilerimize bir pilot olarak uygun davranışları kazandırmak ve becerilerini geliştirmek, eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren başlayan yoğun bir eğitim ve pratik ile mümkün olabiliyor. Uçuş eğitimlerinin yanı sıra havayolu yönetimi, havacılık psikolojisi, kokpit içi iletişimi (CRM) gibi akademik dersler de alıyorlar. Havacılık Yönetimi programında ise eğitim programının zenginliği sayesinde mezun olan öğrenciler, havacılık işletmelerinin kalite, emniyet yönetimi sistemi, gelir yönetimi, tarife ve uçuş ağı planlama, performans, pazarlama, stratejik planlama ve iş geliştirme, uçuş işletme, eğitim, insan kaynakları, bilgi teknolojileri gibi birimlerinde kısa sürede yönetici pozisyonunu üstlenebilecek liderler olarak görev alacak niteliklere sahip oluyorlar” diye konuştu.
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:
Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, ilk 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. 2015-2016 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 87’si burslu öğrenim gören üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla; 3 enstitü bünyesinde 31 lisansüstü programla eğitim veriyor. 5.744 lisans, 932’si lisansüstü olmak üzere toplam 6.676 öğrencisi ve 347 tam zamanlı öğretim elemanı ile Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.