Kore Turizmi İstanbul, Ankara ve İzmir’de tanıtılıyor
Türk ve Güney Kore turizm sektörü, 26 Şubat’ta İstanbul Radisson Blu Hotel’de düzenlenen ‘2024 Kore Turizm Fuarı’nda bir araya geldi.
Etkinlik, Güney Kore’nin Destinasyon Yönetim Şirketleri (DMC) şirketlerinin, seyahat acentelerinin ve Türkiye’de Güney Kore’ye turlar düzenleyen seyahat ve Toplantı, Teşvik, Konferans ve Fuarlar (MICE) temsilcilerinin Türk şirketleriyle buluşmasını sağladı.
Etkinlik, Kore Havayolları ve Asiana Airlines yöneticileri ile Güney Kore’nin DMC şirketlerinin ve seyahat acentelerinin Türk acenteleri ile gerçekleştirdiği toplantılarla başladı.
Oliva MICE ve GLOBEMEETS’in kurucu ortağı ve I-MICE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt, bu tür etkinliklerin yerel Güney Kore şirketlerini ve havayolu şirketlerini daha yakından tanıma fırsatı olduğunu vurguladı.
Kurt, Güney Kore ile tarihsel bir dostluk bağıyla bağlı olan her iki ülkenin vatandaşlarının ilgisinin ve sevgisinin yeni bir başlangıç olmadığını belirtti.
Ayrıca, COVID-19 nedeniyle 2,5 yıl sonra artan ilgi ve taleple birlikte iki ülke arasındaki ziyaret trafiğinin artacağını, Türk turistlere yönelik Kore misafirperverliğini ön plana çıkardı.
Kore Turizm Organizasyonu (KTO) İstanbul Direktörü Hyuncho Cho, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın ve Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Woo Sung Lee, etkinliğe katılanlara hitap etti.
Cho, konuşmasında Kore’nin Türkiye turizm sektöründe yeni bir fırsat yarattığını vurguladı.
“Özellikle Kore TV dizileri, televizyon programları, K-Pop, kozmetik, Kore kültürü ve Kore markaları sayesinde, Kore, sadece yüzeysel olarak bilinen bir dost ve kardeş ülke olmaktan, ziyaret edilmek istenen bir dost ve kardeş ülke haline gelmiştir,” dedi Cho.
Bu arada, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostane ilişkilere vurgu yaptı.
“Güney Kore’den bahsettiğimizde, kültürel ve dostluk bağlarımız akla gelir. 15 yıl önce Kore’ye bir seyahatte Güney Kore’nin bir ‘kan kardeşi ülke’ olduğunu söyledim. İki kardeş ülke arasındaki en önemli bağlayıcı unsurlardan biri turizmdir. Yaklaşık 18.000 seyahat acentesi ile şubeleriyle birlikte, dost bir ülkeyi tanıtmaktan memnuniyet duyuyoruz: Kore -” dedi Günaydın.
Lee, konuşmasına Kore ve Türkiye arasındaki tarihi bağlara değinerek başladı ve iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının seyahat ve turizm üzerindeki yansımalarına dikkat çekti.
“Kore ve Türkiye’nin uzun süredir devam eden tarihi ve duygusal bağları vardır; Türkiye’nin Kore Savaşı’na katılmasından bu yana kurdukları kardeşlik bağı, geçmişten günümüze kadar sürdürdükleri yakın dostluk ilişkileri,” dedi Lee.
Türkiye’den Güney Kore’ye seyahat edenlerin sayısının 2023’te en yüksek seviyeye ulaştığını belirten Yunus Can, 2019 ve 2023 için rakamları paylaştı.
2019’da Türkiye’den Güney Kore’ye seyahat eden kişi sayısı 31.293 iken, 2023’te bu sayı 31.748’e yükseldi, bu da %1,5 artışa denk geldi.
Etkinlik kapsamında daha sonra NNT DMC, SSR TOUR, TOMO KOREA TRAVEL, Generations of Adventure ve More World Travel olmak üzere Kore pazarında faaliyet gösteren DMC ve acentaların temsilcileri firmaları hakkında kısa bilgiler paylaştı.
Arisu Tour, Jane DMC Korea, Kim’s M&T, Premium Pass, US Travel’ın temsilcileri ise firmaları, faaliyet ve operasyonları hakkında sunum yaptı.
Kore Turizm Fuarı 2024 etkinliği İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç şehirde gerçekleştirilecek.