İstanbul Yeni Havalimanı’nda Schneider Electric enerjisi
•Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı olan İstanbul Yeni Havalimanı Schneider Electric imzası taşıyor.
•Şirket, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesinde, profesyonel kadrosu ve güçlü teknolojisiyle projenin enerji merkezi, ana terminal binası ve pier binalarının alçak gerilim elektrik panoları ve bu panolara ait mühendislik çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında bir uzman olan Schneider Electric, İstanbul Yeni Havalimanı’nın çözüm ortaklarından biri olarak projede yer alıyor. Schneider Electric, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tek kalemde yapılan en büyük altyapı yatırım projesinde, enerji merkezi, terminal ve pier binalarının tüm alçak gerilim pano imalatı, malzeme teminleri ve alçak gerilim mühendislik çalışmalarını yürütüyor.
İstanbul Yeni Havalimanı projesinde böyle kritik bir görevi üstlenmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer; “Şirketimiz, dünya çapında 100’ü aşkın ülkede hükümetler ve şirketlerin yenilikçi projelerinin yükselişinde rol alıyor. İstanbul Yeni Havalimanı da bu anlamda bizim için referans bir proje olacak. İnanıyoruz ki gerek öncü teknolojiye sahip çözümlerimiz gerek deneyimli kadromuzla dünya standartlarında bir çalışmaya imza atacağız. Tüm Türkiye için büyük önem taşıyan bu projede yer almak ve ülkemize bu denli büyük bir eser kazandırmak bizim için gurur verici” dedi.
İstanbul Yeni Havalimanı için Schneider Electric, haberleşme altyapısıyla tüm havalimanı sistemleriyle entegre, güvenilir ve sürdürülebilir enerji dağıtımı için toplam 1.200 kolon Schneider blokset pano, 3.000 kolon tali pano imalatı yapacak. Çalışmalar çoğunluğu mühendis toplam 35 çalışanı ile her yıl birçok büyük projeye imza atan Schneider Electric Türkiye Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilecek.