Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Son Yazılar
  • KRUVAZİYER TURLARI, BALAYI ÇİFTLERİNİN YENİ GÖZDESİ OLDU!
  • Horoz Lojistik Brandloop ile Firmaları Dünya Vitrinine Taşıyor
  • CASPIAN AIR CARGO SUMMIT 2025 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
  • Türkiye’nin İlk Sivil Uçan İHA Girişimi Yatırımcılarını Arıyor: Uçaksan Global Marka Olma Yolunda
  • İGA AKADEMİ, THE STEVIE® AWARDS’TEN 2 ALTIN VE 1 GÜMÜŞ ÖDÜL KAZANDI
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • KRUVAZİYER TURLARI, BALAYI ÇİFTLERİNİN YENİ GÖZDESİ OLDU!
  • Horoz Lojistik Brandloop ile Firmaları Dünya Vitrinine Taşıyor
  • CASPIAN AIR CARGO SUMMIT 2025 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
  • Türkiye’nin İlk Sivil Uçan İHA Girişimi Yatırımcılarını Arıyor: Uçaksan Global Marka Olma Yolunda
  • İGA AKADEMİ, THE STEVIE® AWARDS’TEN 2 ALTIN VE 1 GÜMÜŞ ÖDÜL KAZANDI
  • TAŞKENT-VOSTOCHNY HAVALİMANI İLK TEKNİK UÇUŞUNU KARŞILADI
  • Corendon Airlines, Frankfurt Havalimanı’nda açtığı yeni ofisiyle Almanya’daki varlığını güçlendiriyor
  • UPS SCS TÜRKİYE’DE YENİ DÖNEM: BAŞAR ÜNAL ÜLKE MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havaalanı » ‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu
Havaalanı

‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu

Mehmet KaliBy Mehmet Kali18 Ekim 2023Updated:18 Ekim 2023Yorum yapılmamış4 Mins Read
‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu 3 Eylül 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
73 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu

İGA İstanbul Havalimanı, sivil havacılık sektörünün dünyadaki en önemli etkinliği olan 28. Routes World’de binlerce üst düzey yöneticiyi ağırladı. İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, “3 gün gibi kısa bir sürede bu kadar çok yeni bağlantı kurulduğunu görmek ve sektörümüzün geleceğini planlarken ortaya konulan üretkenliğe, ileri görüşlülüğe tanık olmak çok kıymetliydi” dedi.

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile birlikte ev sahipliği yaptığı Routes World 2023’te dünyanın lider havayollarının başkanları dâhil olmak üzere binlerce yönetici, turizm delegesi ve havayolu tedarikçisini İstanbul’da ağırladı. Sivil havacılık dünyasının en prestijli etkinliği olan Routes World, birçok havalimanı ve havayoluna ticaret, turizm ve diplomatik alanlardaki ilişkileri geliştirecek yeni rotalar oluşturmak için önemli fırsatlar sundu.

İstanbul’da yaklaşık 260 havayolunu temsil eden 600’ü aşkın üst düzey yöneticiyi buluşturan ve 3 bin 300’den fazla havacılık sektörü çalışanını bünyesinde toplayan 28. Routes World, rekor sayıda katılımcıya ulaştı. Etkinlikte düzenlenen 13.000’den fazla iş birliği toplantısında ve görüşmeler sırasında katılımcılar, endüstri liderlerinden altın niteliğinde görüşler elde etme fırsatı buldular.

‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu 3 Eylül 2025

Air France, EasyJet, Delta Air Lines, Emirates, IndiGo, Japan Airlines, JetBlue Airways, Qantas, Turkish Airlines ve Wizz Air’in de aralarında olduğu havayolu şirketlerinin katıldığı, 15-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ikinci gününde İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, BBC program sunucusu Aaron Heslehurst moderatörlüğündeki “Havalimanları ve Şehirler” başlıklı panele konuk oldu. Havalimanlarının, tıpkı şehirler gibi ‘insanlar için’ tasarlanması gerektiğini söyleyen Kalyoncu, İGA İstanbul Havalimanı ile bunu başardıklarını ve havalimanını deneyimleyen herkesin İGA’dan mutlu ayrıldığını ifade etti.

 Kalyoncu şöyle konuştu: “İGA İstanbul Havalimanı’nı kullanan misafirlerimiz, havalimanımızın başarısını ve şehrimize sağladığı katkıları gördüler ve deneyimlediler. Havalimanımıza ayak basan tüm yolcularımızda kalıcı bir iz bırakmak için çalışmanın yanı sıra, İstanbul’u daha iyi kılmak için de elimizden geleni yaptık. Şehrin merkezinde olmamamız, şehir trafiğine de büyük ölçüde yardımcı oluyor ve insanlar trafik sebebiyle uçak kaçırma gibi sorunları artık eskisi kadar yaşamıyorlar. Metro hattımız sayesinde de toplu taşımayla 25 dakika içinde şehir merkezine ulaşım sağlanabiliyor. Operasyonel olarak her geçen gün daha verimli çalışıyoruz. Uçakların taksi süresini 13 dakikaya kadar düşürdük. Ek olarak 2019’a oranla karbon emisyonunu yüzde 20 azaltmış durumdayız. Sürdürülebilirlik vazgeçilmezimiz, iklim krizinden sonra ölçek ekonomisine geçtik.”

Yolcu deneyimi ekibinin uzman psikologlar ve danışmanlar eşliğinde farklı ihtiyaçlara sahip yolcuları nasıl mutlu edecekleri üzerine bilimsel araştırmalar yaptıklarını kaydeden Kalyoncu, “Çocuklu aileler, 65 yaş üstü yolcular, engelliler, evcil hayvan sahipleri, uluslararası yolcular gibi birçok farklı segmentlerdeki yolcularımızın beklentilerini göz önünde bulundurmaya çalışıyoruz ve farklı kesimlerden tüm misafirlerimizin seyahat deneyimini kolaylaştırabildiğimiz için gururluyuz. Özellikle çocuklar için havalimanı ve uçuş sürecini dünyada uçuş anonslarında çocuklara da hitap eden tek havayolu olan Türk Hava Yolları’nın da katkılarıyla daha eğlenceli hale getirmeyi başardık” dedi.

Global bir transfer merkezi olmanın kolay olmadığını ve her havalimanının bu başarıya ulaşamayacağını da ekleyen Kalyoncu, “Avrupa’daki birçok havalimanı günde 18 saat açıkken ve kapasite sorunlarıyla uğraşırken biz 24 saat faaliyet gösteriyoruz ve Avrupa havalimanlarına göre çok daha avantajlı durumdayız. Dünyanın her yerinden gelen uçakları tek noktada buluşturuyoruz. İnsanlar bir Türk şirketinden böyle bir başarıyı beklemiyorlardı” diye konuştu.

‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu 3 Eylül 2025

İGA İstanbul Havalimanı Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat ise “Havalimanı Planlama ve Master Plan” başlıklı panelde, Aviation Advocacy Genel Direktörü Andrew Charlton’un sorularını yanıtladı. Havalimanı denildiğinde ilk akla gelenler terminal, apron, pist gibi alanlar olsa da havalimanı planlamasında asıl meselenin bu mekânın kime hizmet edeceği olduğunu belirten Polat, yıllık 150 milyon hedefiyle sıfırdan inşa edilen, bugün bu hedefini 200 milyona doğru taşıyan İGA İstanbul Havalimanı’nın tüm dünyaya hizmet etmek için tasarlandığını belirtti.

Bu bağlamda Polat, Kahramanmaraş depremlerinde yaşananların, bir havalimanının sınırlarının ötesine nasıl hizmet götürdüğünün doğru bir örneği olduğunu belirtti. Polat sözlerini şöyle sürdürdü: “6 Şubat depremi yaşandığında İGA İstanbul Havalimanı’nda 5 dakika içinde kriz merkezi kuruldu. Dört saat sonra gönüllülerin gelmesiyle bölgeye uçuşlar başladı; 96 saat sonra operasyon ekiplerimiz afet bölgesindeki pistleri onarmaya başladı. Havalimanlarının sunduğu altyapının etkinliğinin, bulunduğu ülkeye ve bölgeye sağladığı fayda bakımından ne denli önemli olduğunu depremde bir kez daha gördük.”

Etkinliğin son gününde yapılan devir teslim töreninde konuşan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, Routes World ‘ev sahipliğini’ Bahreyn’e devretti.

Bilgen şunları söyledi: “Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sektör profesyonellerinin 3 gün gibi kısa bir sürede bu kadar çok yeni bağlantı kurduğunu görmek ve sektörümüzün geleceğini planlarken ortaya koydukları üretkenliğe, ileri görüşlülüğe tanık olmak çok kıymetliydi. Havacılık sektörünün ne kadar yoğun bir iş temposuna sahip olduğunun farkındayız, bu nedenle kıymetli zamanınızı bizlere ayırdığınız için minnettarız. Toplam 115 ülkeden temsilcinin yer aldığı bu etkinlik, havacılık endüstrisinin önemli oyuncularına uluslararası ölçekte bir araya gelme imkânı sunmuş oldu. Önümüzdeki sene Routes World 2024’e ev sahipliği yapacak olan Bahreyn’e kolaylıklar diliyoruz, başarılı geçen Routes World 2023’e katıldığınız için bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

‘İGA İstanbul Havalimanı’ Küresel havacılık liderlerini İstanbul’da buluşturdu 3 Eylül 2025

iga istanbul havalimanı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Horoz Lojistik Brandloop ile Firmaları Dünya Vitrinine Taşıyor

    3 Eylül 2025

    CASPIAN AIR CARGO SUMMIT 2025 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

    3 Eylül 2025

    Türkiye’nin İlk Sivil Uçan İHA Girişimi Yatırımcılarını Arıyor: Uçaksan Global Marka Olma Yolunda

    3 Eylül 2025

    Comments are closed.

    KRUVAZİYER TURLARI, BALAYI ÇİFTLERİNİN YENİ GÖZDESİ OLDU!

    3 Eylül 2025

    Horoz Lojistik Brandloop ile Firmaları Dünya Vitrinine Taşıyor

    3 Eylül 2025

    CASPIAN AIR CARGO SUMMIT 2025 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

    3 Eylül 2025

    Türkiye’nin İlk Sivil Uçan İHA Girişimi Yatırımcılarını Arıyor: Uçaksan Global Marka Olma Yolunda

    3 Eylül 2025

    İGA AKADEMİ, THE STEVIE® AWARDS’TEN 2 ALTIN VE 1 GÜMÜŞ ÖDÜL KAZANDI

    3 Eylül 2025

    TAŞKENT-VOSTOCHNY HAVALİMANI İLK TEKNİK UÇUŞUNU KARŞILADI

    3 Eylül 2025

    Corendon Airlines, Frankfurt Havalimanı’nda açtığı yeni ofisiyle Almanya’daki varlığını güçlendiriyor

    3 Eylül 2025

    UPS SCS TÜRKİYE’DE YENİ DÖNEM: BAŞAR ÜNAL ÜLKE MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

    2 Eylül 2025

    TURKISH AIRLINES İSTANBUL-DUBLIN SEFERLERİNE BAŞLIYOR

    2 Eylül 2025

    Türk Hava Yolları, Libya’nın Üçüncü Büyük Şehri Mısrata’ya Yeniden Uçmaya Başladı

    2 Eylül 2025
    Son Yazılar
    • KRUVAZİYER TURLARI, BALAYI ÇİFTLERİNİN YENİ GÖZDESİ OLDU!
    • Horoz Lojistik Brandloop ile Firmaları Dünya Vitrinine Taşıyor
    • CASPIAN AIR CARGO SUMMIT 2025 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
    • Türkiye’nin İlk Sivil Uçan İHA Girişimi Yatırımcılarını Arıyor: Uçaksan Global Marka Olma Yolunda
    • İGA AKADEMİ, THE STEVIE® AWARDS’TEN 2 ALTIN VE 1 GÜMÜŞ ÖDÜL KAZANDI
    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.