Hitit, 2023 Başarılarını ve 2024 Planlarını Paylaştı
Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, Avrupalı havayolları ve havacılık firmalarının regülatif kuruluşu ERA’nın iki aylık dergisi Regional International’ın kapak konuğu oldu.
Havacılıkta teknolojik ve inovatif gelişmelerin ele alındığı Ocak/Şubat sayısında, Hitit’in 2023 başarılarını ve 2024 hedeflerini aktaran Sayın Karaağaç; teknolojileri ile havacılık ve seyahat dünyasında yarattıkları farkı detaylı bir şekilde anlattı.
Sayın Karaağaç’ın röportajına linten ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz. https://lnkd.in/gSUmnpu
2023 yılında önemli başarılara imza atan global bir havacılık teknolojileri lideri olan Hitit, CMO’su Nevra Onursal Karaagaç ile 2023 başarılarına bir göz atıyor ve önümüzdeki yıl için iddialı planlarını açıklıyor.
Havacılık hızla ilerliyor, ancak pandeminin başlangıcından bu yana dört yılın altında bir süre içinde sektörde inanılmaz değişikliklere tanıklık ediyoruz. Hitit, özellikle pandemi tarafından vurgulanan dijital dönüşüm ihtiyacını karşılayarak son üç yılda önemli bir büyüme kaydetmiş ve endüstride önemli bir teknoloji sağlayıcısı olarak konumlanmıştır.
Zorluklar, gerekli inovasyonu doğurur ve hızlandırır. Hitit, özellikle pandemi sürecinde gösterdiği direnci ve başarılarıyla endüstride öncü bir konuma gelmiştir. 30 yılına giren Hitit, özellikle havacılık teknolojileri ve sadakat sistemlerine yaptığı katkılarla sektörde devrim yaratan bir konuma sahip olmuştur.
Hitit’in son üç yıldaki hızlı büyümesi, vizyoner bir temel ve sektör ihtiyaçlarına doğru bir şekilde hizalanma, çözümlerini buna göre şekillendirme yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Hitit’i tercih etmek, sadece teknoloji ve sistemleri edinmek değil, aynı zamanda bu teknolojinin arkasındaki değerleri benimsemek anlamına gelir.
Hitit, tüm havayolu modellerine Hitit Crane Yolcu Hizmet Sistemi (PSS) tarafından sorunsuz desteklenen geniş bir ortak portföyü ile havacılık endüstrisinde öne çıkar. Bu, Hitit’i rakiplerinden ayıran ve küçük havayolları ile büyük taşıyıcılar arasındaki boşluğu kapatma ortak bir zorluğa çözüm sunan benzersiz bir kombinasyondur.
Hitit, özellikle pandemi sırasında ortaklarıyla birlikte bir ekip gibi çalışarak bu dayanışmayı gösteren ve müşteri memnuniyetini artıran etkili bir “havayolu sağlayıcısı” iletişimi ile uzun vadeli bir müşteri sadakati oluşturmuştur.
Hitit, ERA’nın uzun süredir bir üyesi olarak iyi endüstri ilişkilerine büyük önem vermektedir. Bu temelde, tüm yıl boyunca endüstri etkinliklerinde ve konferanslarında havayolu ortakları ve potansiyel ortaklarla anlamlı ilişkiler kurmak üzere endüstriyle etkileşimde bulunmayı sürdürecek ve doğrudan, birebir etkileşimler ve kapsamlı içgörüler için dünya çapındaki Hitit profesyonelleri ile bağlantı kurma fırsatları sunacaktır.
2024 Vizyonu ile Küresel Havayolu Teknolojilerine Liderlik
2024 hedeflerine doğru ilerlerken, Hitit, havacılık endüstrisini yenilikçi çözümlerle işbirliği yaparak devrimleştirmeye kararlıdır. Havacılık endüstrisindeki dinamik değişiklikleri tanıyarak, geleneksel Global Dağıtım Sistemleri (GDS) modellerinden Teklif ve Sipariş Yönetim Sistemleri’ne (OOMS) olan devam eden geçiği kabul ediyoruz.
Bu dönüşüm, havayollarına daha özelleştirilmiş, kişiselleştirilmiş anlaşmalar sunma ve yolcu deneyimini geliştirme yeteneği sağlamakla birlikte, özellikle sınırlı kaynaklara sahip küçük taşıyıcılar için zorluklar da sunmaktadır. Hitit, bu evrime OOMS’deki uzmanlığını tam anlamıyla benimseyerek, havayollarına gerçek bir rekabet avantajı sunmak için ortaya çıkan karmaşıklıkları yönetmektedir.
Hedeflerimize ulaşmada önemli bir başarı, yakın zamanda Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmadır. Bu işbirliği, Hitit’in Crane Agency Portal Uygulaması (Crane.APP) kullanılarak Türk Hava Yolları’nın uçuşlarını ve ek hizmetlerini yetkili ajanslar aracılığıyla satma ve yönetme yeteneği sağlamaktadır. Bu stratejik uyum, düzenli olarak değerli, eşsiz değer sunmak için endüstri ilerlemelerinin öncüsü olma taahhüdümüzü güçlendirmektedir.
Endüstri için Daha Sürdürülebilir ve Adil Bir Gelecek Şekillendirme
Havacılık dünyasına sunacak çok şeyimiz var ve istikrarlı büyümemiz, endüstriyi, dünyayı ve sosyal ilişkilerimizi nasıl gördüğümüzü şekillendirdi. Dünyanın en büyük havacılık teknolojisi şirketlerinden biri olarak, sanayi ve toplumsal faydalar üretmek için sorumlu ve sürdürülebilir uygulamaları önceliklendirmekteyiz.
Sürdürülebilirlik, inovasyon ve kurumsal sosyal sorumluluk (CSR) aracılığıyla, Hitit olarak havacılık endüstrisine olumlu bir etki yapma taahhüdümüz bulunmaktadır. Fly Net Zero projesi, IATA tarafından belirlenen 2050’ye kadar net sıfır karbon emisyonu hedefine uyumlu olarak sektörün bu hedefine ulaşma çabalarını destekleme konusundaki önemli girişimlerimizden biridir.
Bu hedefler doğrultusunda, Hitit’in Mali Muhasebe (Crane.CA) çözümü, ICAO’nun CORSIA yönergeleri ile uyumlu olarak karbon emisyonu izleme ve optimizasyon yeteneklerini içermektedir. Bu, ortaklarımıza emisyonları doğru bir şekilde tahmin etme ve filo atamalarını, rota planlarını ve tarifeleri etkili bir şekilde optimize ederek çevresel etkilerini minimize etme konusunda bilinçli kararlar alma yeteneği kazandırmaktadır.
Havacılıkta Kadın Başarısını Sergileme
Çeşitlilik ve kapsam açısından, teknoloji ile ilgili kariyerlerde cinsiyet eşitsizliğini kapatmak için aktif olarak çalışıyoruz. Girişimlerimiz, genç kadınları havacılık teknolojileri ve fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında kariyere yönlendirmek için eğitim, mentorluk ve burs programlarını içermektedir.
Ayrıca, teknoloji ve havacılık alanlarındaki erkek egemen istihdam yapısını göz önünde bulundurarak genel kriterlere göre belirlenen cinsiyet dengesini aşan nadir şirketlerden biri olarak öne çıkıyoruz. Hitit, IATA tarafından başlatılan 25by2025 girişiminin imzacılarından biridir ve havacılık endüstrisinde cinsiyet dengesini sağlama amacını taşımaktadır.
İki kadın girişimci tarafından kurulan Hitit, 30 yıl boyunca cinsiyet dengesini başarıyla sürdürmüş olup, yönetim kurulunun yüzde 50’sini, üst düzey yönetimdeki yüzde 65’lik temsilini ve genel olarak yüzde 37’lik kadın çalışan oranını içermektedir. Küresel seyahat ve IT alanları için küresel ortalamaların oldukça üzerinde olan bu oranlarla, sadece Türkiye’de değil, dünyada bir örnek olarak gösterilmekteyiz.