Havacılık İşletmeciliği Amacı
Havacılık İşletmeciliği bölümleri ister iki yıllık , ister dört yıllık olsun havacılık sektöründeki devlet ve özel kuruluşların işletmecilik konularında ihtiyaç duyduğu nitelikli personel uluslararası gereklilikler doğrultusunda yetiştirilir. Tüm havacılık faaliyet alanlarında (havayolu, havaalanı, yer hizmetleri, kargo, ikram, vb.) faaliyet gösteren havacılık işletmelerinin pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite, emniyet yönetimi gibi işlevsel alt bölümlerinde çalışabilecek nitelikte insan kaynağı yetiştirmektir.
Bir çok okulda ingilizce hazırlık sınıfları bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim fakültesi altında lisans bölümleri de açılmıştır.
Havacılık İşletmeciliği Dersleri
- Hava taşımacılığı,
- Hava Yolu Yönetimi,
- Havaalanı Yönetimi,
- Harekat Performans,
- Havacılık Emniyeti ve Güvenliği gibi mesleki dersler;
- Finansal Yönetim,
- Pazarlama Yönetimi,
- İnsan Kaynakları Yönetimi,
- Lojistik Yönetimi gibi işletme yönetimi kuramsal dersleri
- Yer Hizmetleri,
- Yolcu Hizmetleri,
- Hava Kargo
- Tehlikeli Maddeler gibi dersler Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü programlarında yer almaktadır.
Havacılık İşletmeciliği İş Olanakları
Havacılık işletmeciliği Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, havacılık alt sektörlerinde (havayolu, havaalanı, yer hizmetleri vb.) hemen her kademede iş bulabildiği gibi diğer işletmecilik alanlarında ya da kamu kurumlarında da çalışabilmektedir.
Mezunlar; Türk Hava Yolları , özel havayolu işletmeleri, havaalanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo işletmeleri ile diğer havacılık kuruluşlarında çalışmaktadır.
Başta devlet kurumları olamak üzere bu okul mezunlarına belli bir statü ve öncelik tanınmamaktadır. KPSS den yeterli puanı alan herkes Devletin etkin olduğu havacılık sektöründe bir pozisyona yerleşebilmektedir.
İstanbul 3. havalimanının işlevselmesiyle havacılık sektöründe eğitimli insan ihtiyacının ciddi boyutlara varmasını bekliyoruz.