Ulusal ve uluslararası binlerce etkinliğe ev sahipliği yapan İstanbul Lütfi Kırdar, dünyada yalnızca 28 kongre merkezinin sahip olduğu AIPC – The International Association of Convention Centres Kalite Standartları ödülünü aldı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan TURSAB / UKTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, “İstanbul Lütfi Kırdar, 10 farklı kategoride yer alan standartlarını sertifika ile tescillettirerek bu ödülü almaya hak kazandı. Aynı zamanda içerik ve medya yönetimi otomasyonuyla adeta bir dijital devrim de başlatan merkezimizle gururduyuyoruz” dedi.

Deneyimli kadrosu ve teknolojik alt yapısı ile kongrelerden fuarlara, konserlerden sergilere 1996 yılından bu yanabinlerce etkinliğe ev sahipliği yapmış olan İstanbul Lütfi Kırdar, bugün özel bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, AIPC – the International Association of Convention Centres Kalite Standartları denetimini başarı ile geçtiğini ve Türkiye’de ilk, dünyada da yalnızca 28 kongre merkezinin sahip olduğu AIPC Kalite Standartları Ödülü’nü aldığını müjdeleyen kurum adına TURSAB / UKTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy söz aldı.

Aldığı bu özel ödül ile İstanbul Lütfi Kırdar’ın dünyanın en iyi 28 kongre merkezi arasına girdiğini anlatan Ulusoy: “Bugün dünyada en çok kongre düzenleyen şehirler arasında İstanbul ilk onda yer alıyor. İçinde bulunduğumuz yapı, dünyada sadece 28 merkezin sahip olduğu AIPC Kalite Standartları Ödülü’ne layık görüldü. AIPC kalite standartları denetimini başarı ile geçen İstanbul Lütfi Kırdar , kazandığı ödül ile hem Türkiye’de bir ilke imza attı hem de başarısını uluslararası alanda da göstermiş oldu” dedi.

“Tüm adımları başarı ile geçti”

Ödülün sektör adına önemine de değinen Ulusoy, “Bağımsız denetim tarafından incelenen İstanbul Lütfi Kırdar; müşteri hizmetleri, tesislerin kalitesi, koruma ve güvenlik gibi toplam 10 farklı kategoride yer alan standartlarını sertifika ile tescillettirerek bu ödülü almaya hak kazandı. Kongre merkezlerinin başarılarını onaylamak ve belgelemek amacıyla endüstri temelli sertifikalandırma yapan bu program, endüstride özel olarak sunulan tek sertifika çeşidi olarak öne çıkıyor. Program standartları Müşteri Hizmeti, Operasyon ve Tesisler Kalitesi, Çalışan İlişkileri,  Toplum İlişkileri, Çevre Sorumlulukları, Tedarikçi İlişkileri, Endüstri İlişkileri, Koruma ve Güvenlik, Sağlık ve Finansal Bütünlük konularını kapsayan 10 ana alanı kapsıyor” dedi.

 “Teknoloji üssü gibi konumlandırdık”

Düzenlenen basın toplantısında İstanbul Lütfi Kırdar’ın yakın zamanda özel bir teknoloji hamlesi başlattığını da anlatan Ulusoy, “Başarılı firmalar şimdiden binalarını teknolojiyle daha akıllı bir hale getirmiş durumda. Şu anda 25 milyar dolar değerindeki bu pazarın 2020 yılına kadar artması öngörülüyor. En kötümser araştırmalara göre bu tarihte dünya üzerinde birbiriyle arada insan olmadan iletişim kuran makine sayısı 26 milyara ulaşmış olacak. Bu açıdan geleceği görüp bu değişimi hayata geçiren ve sektöre yön veren İSTKA ve İstanbul Lütfi Kırdar’a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen “Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar” projesi, getirdiği içerik ve medya yönetimi otomasyonuyla dijital devrim başlattı” dedi

Projenin sektör adına atılan çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Ulusoy, “Bu proje kapsamında; merkezimizde gerçekleştirilen panellerde karşılama, yönlendirme ve yayınlama gibi işlemler dijital ortama aktarılıyor. Dijital Çağın Küresel Kongre Merkezi: Lütfi Kırdar, projesi ile bölge turizminde çeşitliliğin artırılması, kongre turizminin tüm yıla yayılması, turizm hizmetlerinde kalitenin artırılarak dijital ortamda interaktif hizmet sağlanması hedefleniyor. Kongre turizminde sunduğu yenilikçi yaklaşımla Türkiye’de bir ilke imza atan proje, aynı anda ya da farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde iletişimin güçlendirilmesi, etkinlik öncesi ve sırasında medya ve içerik yönetiminin birbirine entegre bir şekilde yürütülmesi için büyük bir adım” dedi.

 

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version