Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi , daha önce yaptığı açıklamalarda bu konuya şöyle değinmişti: ( Habertürk Televizyonu özel röportaj Güntay Şimşek )
“Esenboğa Havalimanı Anadolujet’in merkezi olmaya devam edecek. Anadolujet’in ilerde ayrı bir şirket olması için görüşmeler yapıyoruz. Bu konunun henüz bir acil tarafı yok, ama maliyet detayı itibarıyla bu konu gündemimizde.”
Anlaşılan o ki Türk Hava Yolları’nın yönetimi (THY), alt markası olan AnadoluJet’i, Pegasus Havayolları gibi rakipleri ile daha etkin rekabet edebilecek bağımsız bir şirket haline getirmeyi değerlendiriyor.
Buradan da şunu anlıyoruz AnadoluJet’i bir şirket olarak ayrılması gündemde ama tartışmaya açık bir konu ve karar henüz verilmemiş durumda.
3. havalimanı hazırlıkları son hızla devam ediyor. THY hem Boeing hem de Airbus ile görüştü. 40 adet A350 veya B787 alınacak. Bu arada AnadoluJet’in filo geliştirme planlarının da yapılması gerekiyor.
Yaklaşık 32 Boeing 737-800 uçakları AnadoluJet adına uçmaktadır. Çoğu Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı‘ndan işletiliyor, ancak İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda da bir üs var.
AnadoluJet, eğer ayrı bir şirkete haline gelirse , Ankara’yı bir merkez olarak kullanabilir ve Ankara’dan uluslararası uçuşları rahatlıkla yapabilir.
Bu yıl THY talepleri görmek için Ankara’dan dört Avrupa destinasyonuna hizmet vermeye başladı.
Pegasus Havayolları da başkent Ankara’da net bir büyüme potansiyeli yakalamış görünüyor.
Ankara lokasyon olarak iç hatlar iyi bir bağlantı noktası.