Geleceğin uçakları konseptine uygun olarak Airbus akıllı uçak penceresi kavramının patentini aldı.Havacılığın yüksek teknolojili interaktif uçuş özlemine bir adım daha yaklaşıldı.
ABD Patent, 19 Martta bu patenti yayımladı ve “bir uçak kabininde bilgilerin etkileşimli görüntülenmesi yöntemi.” olarak açıkladı. Belki bu kulağa pek romantik gelmiyor, ama Eyfel Kulesi üzerinde uçarken, ne zaman inşa edilmiş olduğunu öğrenmek için sadece pencereye dokunmak anlamına gelebilir.
Yarınının uçakları için Airbus’ın vizyonu, uzanıp gökyüzünü zevkle izlemek için bol odalı bir açık alandır.
Bu patent hepimizin gözlemlediği, 60 yılda ahşap hava araçlarından Concorde a uzanan sanayinin şaşırtıcı başarısıdır ve bu vizyon olumlu bir gelişme için üreticinin benzersiz vizyonunu yansıtır.