Air Hollywood: Filmlerdeki Havacılık Sahnelerinin Canlandığı Yer
Air Hollywood’da, film çekimlerinde kullanılmak üzere bir çok uçak iç mekanı, kokpit ve hatta bir havaalanı terminal seti bulunuyor.
Sayısız filmde uçakla ilgili sahneler yer alır. Bunlar gerçek uçak ve havaalanlarından setlere kadar çeşitli mekanlarda çekilebilir. California’daki Air Hollywood, en büyük özel havacılık stüdyolarından biridir. Çekimler için birçok uçak ve havaalanı dekoru ve seti sunar. Son 20 yıl veya daha fazla süredir birçok gösteri ve filmin bir parçası olmuştur.
1998’de kapılarını açtı
Sektörde uzun süredir filmlerde kullanılan setler ve gerçek uçaklar var. Stüdyolarda iç mekan setleri oluşturulabilir, gerçek iç mekanlar kiralanabilir ve kullanılabilir, birçok şirket kiralık uçak sunar. Air Hollywood, bu şirketlerden daha fazla seçenek sunuyor.
Stüdyo, 1998 yılında Talaat Captan tarafından film yapımcılarına özel setler sunmak için kuruldu. Bay Captan, film endüstrisinde yazar, yönetmen ve yapımcı olarak zaten uzun bir kariyere sahipti. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, havacılığa da ilgi duyuyordu. Aslında, yaptığı filmlerin birçoğu havacılıkla ilgili – Ground Control (1998), Final Approach (2005) ve Crash Landing (2005) Airline Geeks’teki habere göre, Talaat’ın şirketi kurmasının ana motivasyonu, gerçek havalimanı lokasyonlarında çekim yaparken yaşanan sorunlar, izinler ve gecikmeler oldu.
Bir dizi uçak kabini iç mekanı sunuyor
Air Hollywood, kendisini “dünyanın en büyük havacılık temalı eğlence stüdyosu” olarak tanımlıyor. Başlıca önerileri, çekimler için kullanılmak üzere tasarlanmış gerçekçi uçak setleridir. Bunlar, yeniden tasarlanmış uçak gövdeleri ve diğer uçak parçaları kullanılarak inşa edilmiştir. Çekimler ya Air Hollywood’un Valencia, California’daki stüdyolarında yapılabiliyor ya da bazı setler başka yerlere de taşınabiliyor.
Kendini işine adamış bir havacılık şirketinden bekleyeceğiniz gibi, sunulan birçok iç mekan var. Bunlardan bazıları şöyle:
*Business ve ekonomi koltukları, mutfak ve tuvaletleri olan bir Boeing 737 gövdesi. Elbette ışıklandırma ve çeşitli hareketli bölümleriyle çekim yapmaya uyarlanmış. Ayrıca türbülans etkisi yaratan hareketli bir platform üzerine de monte edilebiliyor.
*Bir başka dar gövdeli uçak Boeing 757. Bu da yine film için yeniden tasarlanmış gerçek bir uçak gövdesi. Gerektiğinde taşınıp yeniden monte edilecek şekilde tasarlanmış.
*Boeing 777’nin duvar bölümü. Air Hollywood’un bütün bir 777 gövdesi yok, ancak birkaç sıra koltuk çifti içeren bir yan duvar bölümü var.
*Boeing 747 kabini. 747 olmadan uçak içi seçimi tamam olur mu? Air Hollywood, üç kabinli, döner merdivenli ve üst güvertesi olan bir 747 iç mekanı yeniden yarattı. Pan Am’ın iç mekanına ve donanımına dayanır ve hem çekimler hem de etkinlikler için kullanılmaktadır.
*Gulfstream III jeti. Bu, tam iç dekora sahip gerçek bir uçak. Kanatlar ve kuyruk, taşınabilir hale getirmek için çıkarılmıştır.
Havaalanları, kokpitler ve daha fazlası
Air Hollywood’da uçak gövde setlerinden daha fazlası var. Filmlerde genellikle kokpit setleri kullanılıyor, Air Hollywood bunlardan birkaç tane var. Convair 880 uçağından “1960’lar tarzı” bir kokpit, bir Boeing 727 kokpiti ve bir Boeing 757/767 cam kokpitinin tamamen yeniden yaratılmış hali var. Gövde bölümleri gibi, bunlar da çıkarılabilir bölümler ve pencerelerle film çekimi yapabilmek için modifiye edilmiştir.
Air Hollywood’un stüdyosunda ayrıca biniş kapıları, havaalanı güvenliği ve havayolu check-in alanları bulunan bir havaalanı terminal seti de var. Geniş bir havaalanı ve uçak aksesuar parçaları koleksiyonu ile bu, farklı gereksinimlere uyarlanabiliyor.
Stüdyonun aksesuar bölümünde de çok daha fazlası var. Güvenlik ceketlerinden yemek ve yiyecek içecek malzemelerine, hatta çok çeşitli vintage veya modern bavullara kadar uçağın içinde görebileceğiniz her şey var.
Sam Chui, bu videoda Valencia stüdyolarında, kokpitlere, çekim alanına ve terminal setine bir göz atmış:
İçerik: simpleflying
Fotoğraflar:airhollywood.com