Türk Hava Yolları Yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat’ın paylaşımları üzerine Hava iş sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal eleştirisel paylaşımları aşağıdaki gibidir.
Dünya havacılığı art arda zarar açıklarken, niteliksiz tabir ettiğiniz üyelerim, THY’na kendi emeklerinden, alınterinden 1.7 milyar USD hibe etti. Avrupa’da tüm havayolları o niteliksizlerin yokluğundan binlerce sefer iptal etti. Üyelerimiz, Thy’nı tam kapasite uçuruyor.
Dünya havacılığı art arda zarar açıklarken, niteliksiz tabir ettiğiniz üyelerim, THY’na kendi emeklerinden, alınterinden 1.7 milyar USD hibe etti.
Avrupa’da tüm havayolları o niteliksizlerin yokluğundan binlerce sefer iptal etti. Üyelerimiz, Thy’nı tam kapasite uçuruyor.+++ pic.twitter.com/RLoMgiuANe— Ali Kemal TATLIBAL (@ak_tatlibal) August 24, 2022
THY, high cost firmalarla yarışırken,hala maaş konusunda low cost firmalarla yarışmamız çok üzücü. Maalesef baştan aşağı tüm yöneticilerin gözü sadece personel maaşlarında. Tasarruf edecek yüzlerce konu varken personel maaşına göz dikilmesi zaten nitelik’in anlamını öğretiyor.
Bunlara rağmen son T.İ.S.’te aldığımız zamlar, yöneticileri o kadar rahatsız etmiş ki, sendikamızdan maaş skalamıza yeni giriş ücreti eklemek, A0,A1 derken şimdi de A-1 istiyorlar. Kabul etmediğimiz için şeflik tazminatlarına güncelleme gibi birçok talebimizi reddediyorlar.
O kadar ki; bazı başkanlıklar şeflerini sendikaya karşı organize harekete zorlayarak imza kampanyaları başlatıyorlar. Sendikasızlaştırma altyapısıyla, Sendikamıza her türlü düşmanlığı yapıyorlar. Bunları daha sonra açıklayacağım. Netice olarak üyelerim bedava çalışsakoskoca THY’nda iş buldun bu bir şereftir diyerek para mı istenecek? Siz maaşlara devam edin üye arkadaşlarım imaret çeşmesi misali bedavaya çalışsın nasıl olur? Buna bile “olur”diyecek vicdanlar var maalesef. Bir yönetici röportaj sırasında yanılabilir ama yanındakilerin dedost olduğunu düşünmüyor, devrilmesi için de sessiz kaldıklarını düşünüyorum. Ahmet Bey, üyelerim sizden gerekeni yapmanızı bekliyor.
#HavaİşAilesi daima üyelerinin yanındadır ve yılmayacak, bir adım geri atmayacaktır. Çok düşmanı olsa da.