Boeing’in Katar Hava Kuvvetleri Kadınlarına Verdiği Liderlik Eğitimine Türkiye Ev Sahipliği Yaptı
Boeing, global iş ortaklıklarını güçlendirmek ve hızla büyüyen havacılık sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, İstanbul’da Katar Hava Kuvvetleri mensubu kadın subay ve görevlilerin yetkinliklerini geliştirmeye yönelik bir eğitim programı düzenledi.
Program, Katar Hava Kuvvetleri’ne ait Boeing platformlarını yönetecek olan kadın subay ve görevliler için, Boeing Global Learning Institute tarafından liderlik ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla özel olarak tasarlandı.
Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Boeing, hem Katar hem de Türkiye ile köklü ve güçlü ilişkilere sahip. Boeing olarak Türkiye ve Katar ile kurduğumuz özel ortaklıklar, bir çok alanda emsal teşkil ederken, aynı zamanda havacılıkta ortak başarılar elde etme ve birlikte büyüme konularındaki kararlılığımızı da gösteriyor. Bu eğitim programı kapsamında Katar Hava Kuvvetleri’nin değerli mensuplarını İstanbul’da ağırlamamız, Katar ve Türkiye ile olan iş birliğimizin güçlü ruhunu ve iki ülke arasındaki örnek ilişkiyi yansıtıyor. Havacılık sanayiinde kadın bir lider olarak, Boeing ve Katar Hava Kuvvetleri’nin kadın iş gücüne yatırım yapması ve onları geleceğin liderleri olma yolunda desteklemesi beni ayrıca çok mutlu ediyor.” açıklamasında bulundu.
Programa, Katar Hava Kuvvetleri’nden 7 kadın subay ve görevli ile Boeing eğiticileri katıldı. Program boyunca, katılımcıların, liderlik becerilerini geliştirmek amacıyla araştırmaya, kavrayışlarını güçlendirmeye ve tecrübelerini paylaşmaya açık olmaları teşvik edildi.
Katar Hava Kuvvetleri Filo Komutanı Albay Hamad H. Al-Ibrahim, böyle bir eğitimin Boeing ile Katar Hava Kuvvetleri arasında köprü kurduğunu, daha fazla kadın subayın ve diğer devlet kademelerinden de sivillerin Hava Nakil Filosu’na katılmasını teşvik edeceğini belirtti.
Eğitim taleplerini karşılayan Boeing’e teşekkürlerini sunan Hava Nakil Filosu Komutan Yardımcısı Albay Hamed Al-Qahtani, bu eğitim programının Katar Hava Kuvvetleri ile Boeing ilişkilerinin yanı sıra Katar ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini vurguladı. Al-Qahtani, yeni Boeing platformlarının Katar’a gelmesiyle birlikte bu tür ortak çalışmaların devam etmesini ve daha fazla kadın subayın Katar Hava Kuvvetleri’ne katılmasını dilediklerini belirtti.
Boeing Hakkında
Dünyanın en büyük havacılık şirketi olan Boeing, Türkiye ve Katar ile uzun yıllara dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. Boeing, ileri teknoloji ürünlerini Türk ve Katarlı müşterilerine sunarak ve çok sayıda şirket ile ticari ve savunma programlarında ortaklıklar kurarak, karşılıklı yarara dayanan bu ilişkileri geliştirmiştir. Boeing, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Türk havacılık sektörünü küresel bir oyuncu haline getirme amacıyla, 2017 yılında Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı’nı hayata geçirmiştir. Sanayi, Teknoloji, Servis-Bakım ve Nitelikli İnsan Gücü olmak üzere dört ayaktan oluşan Milli Havacılık Planı, Boeing ile Türkiye arasındaki ilişkiyi stratejik bir ortaklığa taşımış ve Boeing’in Türkiye’de, Türkiye ile birlikte büyümesi için işbirliği çerçevesini oluşturmuştur. Katar ile ilişkiler, Katar’ın 2009’da ilk Boeing C-17 Askeri Kargo Uçağını teslim aldığı tarihe kadar gitmekte olup Katar Havayolları ile ilişkiler ise daha eskiye dayanmaktadır.
Boeing Global Learning Institute Hakkında
2018 yılında kurulan Boeing Global Learning Institute, Boeing’in ortaklarına işletme, operasyon ve liderlik kursları sunmaktadır. Ortaklarla koordinasyon halinde planlanan programlar, spesifik öğrenme ve iş ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmaktadır.