Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Arda İcil, Flyadeal Türkiye Müdürü Oldu
  • İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi
  • Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında
  • TK Aero: Turkish Cargo’dan Havacılık Sektörüne Hızlı Çözüm
  • İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu
  • THY, 2033’te 813 uçaklık filoya ulaşmayı hedefliyor
  • Uzakrota, 2025 zirve maratonuna Kuala Lumpur’dan başladı!
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na katıldı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » DSV Panalpina, Agility GIL’i Satın Aldı
Havacılık

DSV Panalpina, Agility GIL’i Satın Aldı

Zeynep KaliBy Zeynep Kali1 Mayıs 2021Yorum yapılmamış2 Mins Read
DSV Panalpina, Agility GIL'i Satın Aldı 1 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

DSV, Panalpina’yı cesurca satın alarak forwarding süperstarları listesine girdikten yaklaşık iki yıl sonra, şimdi Agility’s Global Integrated Logistics’in (GIL) satın alınmasıyla yıllık gelirlerine yaklaşık 4 milyar dolar ekliyor.

DSV, bir konferans görüşmesinde, satın almanın “mükemmel bir stratejik eşleşme” olduğunu ve hava ve deniz işlerine önemli hacimler kattığını söyledi. Kurumsal kültürün yanı sıra benzer varlık-iş modelinin iyi uyacağını söyledi. Ve coğrafi olarak katkı sağlayacak: Agility’nin gücü, özellikle gelişmekte olan pazarlara odaklanarak Orta Doğu ve Asya Pasifik’te.

DSV altyapıyı, operasyonları, idareyi ve lojistik tesislerini konsolide etmeyi planladığını söyledi – ancak olası iş kayıpları hakkında bir açıklama yapılmadı. DSV’nin 57.000 personeli var, Agility ise 17.000 ile geliyor. Bu konuda ekleyen bazı sorular var.

DSV Group CEO’su Jens Bjørn Andersen yaptığı açıklamada şunları söyledi: “GIL ve DSV mükemmel bir eşleşme ve güçlerimizi birleştirmek için anlaşmamızı duyurmaktan gurur duyuyoruz. İki küresel ağımızın birleşimi, bize müşterilerimize daha da yüksek bir hizmet seviyesi sunma fırsatı sağlayacaktır.

“GIL’in Asya-Pasifik ve Orta Doğu’daki güçlü pazar konumu, DSV ağını iyi bir şekilde tamamlıyor ve uzun vadeli değer yaratma hedeflerimizi destekleyecek. İki grubumuz zaten bir girişimcilik ve yerel mülkiyet kültürünü paylaşıyor ve GIL’in yetenekli personelini DSV’de ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. ”

DSV Panalpina, Agility GIL'i Satın Aldı 1 Temmuz 2025
DSV Panalpina, Agility GIL'i Satın Aldı 2

DSV, anlaşmanın kendisine% 4-5 toplam pazar payı vereceğini ve navlun sıralamasında beşinci sıradan Kuehne + Nagel ve DB Schenker arasında üçüncü sıraya yükseleceğini söyledi.

 DSV Panalpina’nın ilk çeyrek mali sonuçlarını oldukça iyi . Grubun brüt karında% 21’lik bir artışla 7.78 milyar Dkr (1.2 milyar $) elde edilirken, özel ürünlerden önceki ebit% 106 artışla 3.06 milyar Dkr’a yükseldi. Hava ve Deniz bölümü ebit’in% 126 artışla 2,4 milyar Dkr’a yükseldiğini gördü.

Bjørn Andersen şunları söyledi: “Bugün, Agility’nin Global Integrated Logistics ile birleşme anlaşmamızı duyurmaktan gurur duyuyoruz. İki grubumuzun kombinasyonu mükemmel bir eşleşme ve Global Integrated Logistics, DSV Panalpina’nın yıllık gelirine yaklaşık% 23 ekleyecek ve özellikle Hava ve Deniz bölümünde küresel ağımızı güçlendirecek.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi

    30 Haziran 2025

    Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında

    30 Haziran 2025

    İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu

    30 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.